Skip to content
Fredericia Furniture

Fra virgin til fuldt genanvendt plast for PATO-serien

Under et besøg hos underleverandøren til Fredericia Furniture kom projektet omkring PATO stolen på tale. PATO stolen, som er en af Fredericia Furnitures mest omfattende kollektioner, skulle produceres i en ny og mere bæredygtig version – nærmere betegnet en version, der bestod af 100 % genanvendt materiale.

Det blev dog hurtigt klart, at underleverandøren havde store vanskeligheder med at opnå den ønskede kvalitet med 100 % genanvendt materiale. De var derfor på udkig efter en meget ensartet og højkvalitets genanvendt PP. RC Plast var leveringsdygtig på netop denne unikke kvalitet, og gennem fælles sparring og udvikling lykkedes det at producere stolen i 100 % genanvendt PP – uden at gå på kompromis med hverken funktion eller æstetik.

Efter der var lavet ’proof of concept’ var næste skridt i udviklingsprocessen at få dokumentationspakken på plads. Fredericia Furniture havde meget klare krav til hvilken type dokumentation, de ønskede. RC Plast leverede kvalificeret og konstruktiv sparring omkring, hvilke muligheder der er, når man arbejder med genanvendt plast. Dertil udarbejdede RC Plast en professionel og fyldestgørende dokumentationspakke, der matchede både kundens og kundens kundes ønsker.

Opgaven omkring PATO stolen var en udfordrende, men særdeles spændende opgave, hvor der var mulighed for at minimere klimaaftrykket og bidrage til den cirkulære økonomi.

Kunde 

Fredericia Furniture

Vil du høre mere om, hvad vi kan tilbyde?

Kom i kontakt med os i dag!